Dinsdag, 1 oktober 2013


Petitie!!!!!teken-de-petitie

Help onze kinderen en teken op www.petitiejeugdggz.nl ………waarom? Leest u alstublieft verder!

 Er staan ons allemaal grote veranderingen te wachten in de zorg voor kinderen met psychische problemen. Het recht op deze zorg, nu nog een verzekerd recht voor ieder kind, verdwijnt per januari 2015.

Al deze behandelingen voor onze kinderen met een psychische zorgvraag, worden niet meer betaald door de ziektekostenverzekeraar.

In plaats daarvan zullen gemeenten beslissen over indicatiestelling maar ook welke uitvoering hierop volgt.

Wij maken ons grote zorgen over deze ontwikkeling want, vrees is dat wij vanaf dan maar hebben af te wachten hoe de gemeenten deze zorg hebben geregeld.

 Wij vragen ons echter af of een gemeente deskundig genoeg is om goede en effectieve hulp in te schatten voor een kind met een psychische zorgvraag.

Wij vrezen dat gemeenten door de bezuiniging op specialistische/medische hulp nu  gedwongen moeten gaan kiezen voor de meest goedkope zorg.

 Zoals het er nu voor staat, zal de huisarts nog wel de verwijzing voor jeugd geestelijke gezondheidzorg doen (jeugdGGZ) maar………de gemeente is niet verplicht deze verwijzing over te nemen.

Ook is het al duidelijk dat gemeente A de juiste hulp kan inkopen voor een kind en gemeente B deze niet heeft ingekocht, woont u nu in deze laatste gemeente, dan heeft uw kind pech. Dan rest u nog één ding, en dat is verhuizen.

 Ook willen de gemeenten bij een psychische problematiek eerst kijken wat het gezin aan ondersteuning/ontlasting nodig heeft, bijvoorbeeld door hulp van opa en/of oma, tante/oom, broer/zus, de buren of vrienden/kennissen.

 Wij zijn ouders van kinderen mét die specifieke zorgvraag en luiden de noodklok.

Help ons deze informatie rond te sturen middels social media, bijvoorbeeld Facebook of Twitter, of print hem uit en leg het op de school van uw kind neer. Wij willen namelijk maar één ding, en dat is dat onze kinderen het recht op medische zorg binnen de jeugd geestelijke gezondheidzorg houden.

Tekent u daarom alstublieft de onderstaande petitie en help onze kinderen en hun toekomst, maar ook de kinderen die nog komen gaan.

 www.petitiejeugdggz.nl

 Ondanks dat er ook binnen de jeugd GGZ verbeterpunten liggen willen wij dat de jeugd GGZ absoluut een basisvoorziening blijft.

 Wilt u na het lezen meer weten of heeft u vragen , mail, of bel naar één van de mensen op www.transitiejeugdzorgouders.nl en/of kijkt u op het Platform Verontruste Ouders: www.ouderplatformverontrusteouders.blogspot.nl

 

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


, , ,