Donderdag, 27 juni 2013


Dans en Beweging (Les 10)

De zon komt op, zonnestralen schijnen op ons gezicht, tokkelen met de vingertoppen op het voorhoofd, wangen, ogen, kin en hoofd. Ze kietelen ons wakker. Het haantje kraait ons wakker: versje met beweging dynamisch.
We rekken lekker uit, armen strekken en rollen dan over de rug voor we gaan staan. Omdat we graag willen dat vandaag de zon schijnt groeten we de zon.

We gaan naar een zonnig strand met de trein.  Met verschillende bewegingen laten we de trein laten rijden, langzaam en snel, hoog en laag.  De trein gaat door een tunnel, we maken van onszelf een tunnel en elk kind mag erdoor.

Op het strand moeten we ons insmeren met zonnecreme, helemaal van teen tot hoofd.  Elkaars rug insmeren. Even zwemmen met de vissen in de zee en lopen als krabben.

De zandberg, schrijfdans met bewegingen. Op muziek oefenen we rechte en ronde lijnen, voorbereiden van de motoriek op schrijven.

Tijd om naar huis te gaan, de maan verschijnt al aan de hemel. We eindigen door alles weer weg te stoppen.

Fijne zomervakantie,

Juf Sigrid

One Response to Donderdag, 27 juni 2013

  1. Leonie 17 augustus 2013 at 21:20 #

    Reijer vindt het erg leuk om naar beeldende therapie te gaan. Thuis is hij ook meer gaan tekenen, en knippen en plakken. Het doet hem goed om op deze manier bezig te zijn, samen met andere kinderen.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , ,