Donderdag, 30 mei 2013


Dans en beweging (Les 6)

We wonen in de stad. Als ‘s ochtends de zon opkomt dan worden we wakker. We laten de zonnestralen over ons gezicht schijnen, tokkelend met de vingertoppen. Misschien waren we al wakker of we worden gewekt. Dan kloppen we ons hele lichaam wakker. Met een groet aan de zon, zorgen we voor een fit en soepel lichaam, klaar om de dag te beginnen.
Naar school gaan we op de fiets, we kunnen ook samen fietsen. Liggend op de rug met de voeten tegen elkaar aan, dan eens hard en weer zacht. Als er een tegenligger komt dan stoppen we en laten de bel rinkelen.
Op school gaan we spelen en leren en om ons voor te bereiden maken we een dansje, huppelend met de armen zijwaarts slingeren. De kruisloop bevordert het samenwerken van beide hersenhelften. Nu voelen we bij elkaar of we het hart horen kloppen.
Op school oefenen we de liggende 8, eerst met 1 arm een rondje maken en vanuit het middenpunt weer een cirkel naar onderen. We oefenen met beide armen en dan met krijt op papier.
Nu gaan we weer terug naar huis en onderweg komen we het stoplicht tegen, met behulp van drie gekleurde vormen. We maken er een spel van, bij welke kleur doe je wat?
Als we dan weer thuis zijn dan maken we ons klaar om te gaan rusten. We sluiten de les af met het wegstoppen van alles wat we hebben gezien, gedaan. We eindigen met een groet, Namaste.
Tot donderdag,
Sigrid
No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , ,