Donderdag, 6 juni 2013


Onderwijsklas (workshop 2): donderdag 6 juni 2013 , 19:00-22:00

Invloed ouders op beleid voor passend onderwijs

De mogelijkheid van ouders om invloed uit te oefenen op passend onderwijs kan op verschillende manieren. De formele weg is die van de medezeggenschap. De informele weg zijn regionaal georganiseerde ouderinitiatieven en klankbordgroepen.

De formele weg van de medezeggenschap kent twee niveaus; op school niveau is er de medezeggenschapsraad die instemming moet verlenen aan schoolondersteuningsprofiel en op samenwerkingsverband komt er de ondersteuningsplanraad (OPR) die instemming verleent aan het ondersteuningsplan. Tijdens het eerste deel van deze workshop komen beide benaderingen aan bod en op welke wijze dezen vanuit ouder behartiging elkaar kunnen ondersteunen.

De informele weg van de ouderinitiatieven en klankbordgroepen kan geïnitieerd zijn vanuit ouders zelf rondom bijvoorbeeld een belangengroep van ouders van kinderen met een specifieke ondersteuningsvraag. Ook kan deze geïnitieerd zijn vanuit het onderwijs bijvoorbeeld door het organiseren van een klankbordgroep. Tijdens het tweede deel van deze workshop komen beide organisatievormen aan de orde en wordt verder ingegaan op de nut en noodzaak daarvan, succesfactoren en relaties/verbindingen met andere relevante stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten).

Na afloop van deze workshop bent u op de hoogte van de verschillende mogelijkheden die u als ouders heeft om invloed uit te oefenen op het beleid van passend onderwijs. Tevens krijgt u handvaten en adviezen over hoe u zelf in uw regio aan de slag kunt en de positie van ouders ook in uw regio kunt verbeteren.

Meer info en aanmelden

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


, , , ,