Donderdag, 9 april 2015


Training 4: De laatste training in het kader van Bijzondere Trainingen in Huis van de wijk het Anker (19:00 – 22:00)steekje los

Dit keer in samenwerking met Semmie Sprekend Spel  en onder begeleiding van Sylvia van Asperen.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft ooit eerder een spel gespeeld als kind, als professional, als ouder, als vriend… U heeft de gebruiksaanwijzing gelezen en bent aan de slag gegaan.

Nu werkt u met kinderen of jongeren en wilt een spel niet alleen inzetten voor de gezelligheid maar als onderdeel van een behandelplan, methodiek of therapie. Dan is een spel niet alleen meer een spel maar een middel dat  ingezet wordt als onderdeel om een doel te bereiken. En dan is het belangrijk dat u niet alleen weet heeft van een spel en de spelregels maar het spel daadwerkelijk doorgrondt, doorleeft en ervaart waardoor het boven zijn waarde als spel uitstijgt.

Tijdens de spelbegeleiding leren we het spel echt kennen. Niet alleen de spelregels maar juist dat wat niet in de spelregels beschreven staat maar wel essentieel is tijdens de inzet en keuze van spel.

Aan de orde komt voor welke doelgroep het spel geschikt is, wat de ervaring is van medespelers, welke middelen aanvullend kunnen worden ingezet bij het spel en hoe u het spel in uw werkpraktijk kunt inzetten.

Meer info: hier

Spelregels Bijzondere trainingen: hier

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


, , , , , , , , , , ,