Maandag, 1 juli 2013


Beeldende therapie (Les 10)
Het verhaal gisteren ging over Louis die met zijn ouders en broertje op vakantie zou gaan. Papa en mama waren druk bezig met inpakken. Zij keken heel streng en hadden geen geduld voor Louis en Loris. Op een gegeven moment kregen de broers ruzie. Papa en mama waren weg. Zij gingen even naar de buren om te vragen of die voor de visjes konden zorgen en water aan de planten konden geven. Toen ging het speelgoed waar de jongens ruzie over hadden, stuk. Zij zaten erg verdrietig op de vloer. Toen kreeg Louis een idee, hij ging ook spulletjes in zijn koffertje doen die hij mee op vakantie wilde nemen.
De kinderen vertelden wat zij ook graag mee willen nemen in hun koffertje: Lievelingsboek, lievelingsknuffel, tandenborstel, een autootje, een popje etc.
Van klei maakten de kinderen de spulletjes die zij wilden inpakken. Daarna kregen zij een doosje waar zij een koffertje van maakten.
De laatste lessen was het te merken dat de kinderen aan elkaar meer gewend zijn geraakt, tijdens het gesprek wordt er ook vaker naar elkaar geluisterd en de kinderen laten zich inspireren door andere kinderen hun ideeën. Leuk om mee te maken!
Fijne zomer en succes met het inpakken, voor degene die ergens naar toe gaat.
Groetjes,
Michal

2 Responses to Maandag, 1 juli 2013

  1. Leonie 2 juli 2013 at 19:28 #

    Ja, dat idee had ik ook. Reijer begint de andere kinderen echt te leren kennen, leuk hoor. Dank je wel voor de lessen Michal. Jij ook een hele fijne zomer en tot na de vakantie!

  2. Marina 2 juli 2013 at 21:06 #

    En ze spelen ook zo leuk met elkaar na de lessen :-P
    Dat vind ik heel belangrijk!
    Fijne warme zomer allemaal :-D :!:

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , ,