Maandag, 10 maart 2014


Yoga (Les 2): De Indianenindiaan14

We openen de les met een warm welkom voor ieder kind, we noemen met zijn allen de naam, welkom……Vandaag gaan we weer naar de indianen. De les start met een oefening waarbij de tastzin en het lichaamsbewustzijn worden gestimuleerd. De zon komt op, zonnestralen schijnen op ons gezicht, tokkelen met de vingertoppen op het voorhoofd, wangen, ogen, kin en hoofd. Ze kietelen ons wakker.

De bewegingen in de les: het vliegtuig: op muziek bewegen we als een vliegtuig, de armen gespreid en landend maken we ons klein.

Boot, we moeten nog een stuk verder met de boot. Vandaag maken we een grote boot en houden de schouders van degene die voor je zit vast, we bewegen en zingen tegelijk.

We zijn in indianenland, kom zitten en schilder strepen op je gezicht net als de indianen, nu ben je ook indiaan. We gaan sporen zoeken, liggend op de buik luister je op de grond of je geluiden hoort. Dan komen we een slang tegen. Vervolgens sluipen we door het stuikgewas, tijgerend op de buik.

De hondhouding, maak van jezelf een tent of een tipi, in de neerwaartse hond.
Het paard op muziek galoperen we door de ruimte en hinniken als paarden, we maken ook een paardensprong. Hand op de borst, voel je hartslag.

Pijl en boog schieten, Indianen zijn echte krijgers, ze zijn krachtig en gaan op hun doel af. Maak jezelf ook krachtig met deze serie krijgerhoudingen en ga recht op je doel af.

We rusten even uit  na het inspannende jagen. Ga liggen en sluit je ogen.
Leg een hand op je buik en een hand op de borst voel je handen bewegen door je adem. Luister naar het lied over zonnestralen.

Terug in het dorp luisteren we naar een indianenverhaal en een indianenlied. We zitten dicht bij elkaar en leggen de handen op de schouders van degene die naast je zit. We wiegen zachtjes mee van links naar rechts.

De kaars of totempaal, oefen eerst een paar keer de plank, je maakt de armen en schouders stevig. Kom dan op de rug liggen en maak een halve kaars. Ik help de kinderen in de houding te komen.

Kleuren, alle kinderen krijgen een kleurplaat van een totempaal en kleuren deze in.

We eindigen de les met het verhaal wegstoppen en groeten elkaar met de yogagroet Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,