Maandag, 11 mei 2015


Yoga (Les 3): Beroepenpolitieagent

Welkom voor alle kinderen met naam.

Welke beroepen kennen jullie? Wat vind je een leuk beroep? Sommige beroepen zijn spannend, kan je er één noemen? Vanzelf komen er allerlei reacties.

Als warming up gaan we op muziek dansen, de kruisloop. Tik de knieën om en om aan kruiselings. Een braingym oefening, goed voor de samenwerking van beide hersenhelften.

De politieman hoe ziet hij eruit? Pet op en een fluitje om op te blazen, als hij iemand laat stoppen dan maakt hij met zijn arm en hand een stopteken en roept halt. Om de beurt zijn we politie en boef. Het gaat er hard aan toe, de boef wordt in de boeien geslagen.

Daarom maar even een rustpauze met Poeh beer, die is nogal geschrokken. Hij zag op straat een politiewagen heel hard rijden met sirene, achter een boef aan. Zijn hart gaat nogal tekeer, nu gaat hij even liggen om bij te komen van dit avontuur. Een hand op zijn hart en een hand op zijn buik.

Welk beroep maakt je mooier? De kapper wast je haren en knipt ze. We gaan zitten voor de spiegel en ik heb een prikkel meegenomen, een apparaat voor hoofdmassage. Ik doe het bij de kinderen en dan mogen ze ook eens zelf proberen. We luisteren naar het lied, Bij de kapper wordt je altijd een beetje knapper.

Als we ziek zijn gaan we naar de dokter. Dan vraagt hij of zij, steek je tong eens uit en zeg eens a, even in de oren kijken en de ogen checken. De dokter luister ook naar het hart en als het nodig is geeft hij een prikje. Dat doen de kinderen om de beurt bij elkaar.

Zittend ontspannen en adem voelen.

Dan sluiten we de les af met Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , ,