Maandag, 12 mei 2014


Yoga (Les 8): Ik en de wereld om me heendiamanten-10700484

Aankomen
Vandaag ontdekken we welke mooie eigenschappen jij hebt en hoe maak je de wereld om je heen mooier.

We verwelkomen iedereen in de groep en zijn blij elkaar weer te zien na drie vakantieweken.

We groeten de zon deze ochtend zittend en tokkelen het hele lichaam wakker. Trappelen de voeten wakker en strekken het hele lichaam op. Dan rollen over de rug heen en tot staan komen.
De staande zonnegroet met versje. Zo maken we het hele lichaam wakker.
Als we naar school gaan dan kunnen we fietsen.
Op muziek, het fietslied, zwaaien met de armen van links naar rechts en de kruisloop waarbij je het tegenoverliggende been met je hand aantikt. Een lastige beweging waarbij de hersenen worden geactiveerd. Een oefening uit Brain Gym

Gymspel
We maken met zijn allen naast elkaar een brede brug of tunnel, in de kathouding, één voor één kruipen de kinderen eronder door. Daarna zijn de kinderen toe aan wat rust en komen liggen op de mat. We luisteren naar rustige muziek en doen een ontspanningsoefening met Poeh beer. Deze is moe en gaat languit liggen en ontdekt zijn lichaam, welke delen raken de grond en waar niet? Hij wisselt eens naar een zij en rolt zich op en maakt zichzelf weer lang en zo ontdekt hij allerlei poses.

De diamant, de kinderen zitten in een kring en in het midden leg ik verschillende kleuren diamanten van papier neer. Ieder kiest een kleur uit en mag zijn diamant versieren. We schrijven de naam erop en een kwaliteit die bij het kind hoort. Ze schitteren als echte diamanten.

We eindigen de les met alles weg stoppen en groeten elkaar, Namasté

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,