Maandag, 13 april 2015


Yoga (Les 1): Jungeljungle-animals

We heten elk kind welkom in de les.

De les start zittend en ik laat dan ook een zittend figuur zien, ik vertel de kinderen het onderwerp van vandaag Jungle.

Ik neem kort de afspraken door met de kinderen, meedoen wenselijk, we doen elkaar geen pijn onder geen voorwaarden. Ook als je boos bent op de ander. Als ik uitleg geef dan is iedereen stil.

1 Warming up, plaatje van de jungle. Op muziek lopen we door de jungle, hoog over boomstammen, door de struiken deze opzij duwend, laag onder de struiken kruipend.

2 Zonnegroet, een serie bewegingen die we per stuk beoefenen. De zonnegroet is aardend en opent de hartstreek, liefde voor jezelf en je omgeving.

3 Dierenhoudingen, bij de rivier kunnen we afkoelen. Daar wonen de kikkers, op muziek doen we de kikkersprong. Ik doe met elk kind apart een aantal sprongen.

In de rivier liggen stenen en we springen van steen tot steen. Ook hier help ik de kinderen.

De olifant komt drinken bij de rivier, met de armen maken we een slurf en we drinken water en besproeien ons zelf en dan ook de ander.

4 Tijd om te ontspannen, liggend op de rug met de handen op de knieën schommelen als in een hangmat.

5 We draaien op de buik en zien een krokodil, we zingen het krokodillenlied en liggen op een zij, de armen gestrekt en open en dicht klappen. Bevordert de adem.

6 Dan is het tijd voor ontspanning, we zijn moe na deze lange wandeling en gaan samen met Poeh de beer ontspannen. Poeh beer heeft een vriendje die helpt hem ontspannen door naast hem te zitten en één voor één zijn armen en benen op te tillen en te ontspannen.

7 Tot slot lezen we het boekje “tijger wil spelen”, voorlezen en de andere dieren zoeken.

We groeten elkaar met Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,