Maandag, 17 maart 2014


Yoga (Les 3): Kleurenwat doe ik

Het thema van de les is kleur. Kleuren geven ons leven letterlijk kleur. Ieder heeft daarin zijn voorkeur. In het midden staat een kist, De kinderen zeggen wat ze denken dat er in het kistje zit. Ze vinden het spannend en moeten zich inhouden om de kist niet meteen te openen. Erin zitten gekleurde sjaals en ieder kiest er twee uit.

We warmen op door te dansen met de sjaals. Met in iedere hand een sjaal dansen we op muziek en maken daarbij verschillende bewegingen. Voel je hartslag na al dat dansen en springen.
We rusten even uit en gaan zitten voor een vormenspel. In het midden leg ik vormen van kleuren, een driehoek, vierkant en een cirkel. De kinderen tekenen op elkaars rug een vorm en de ander moet raden welke vorm dat was.
Nu beelden we met ons lichaam de vormen uit. De kinderen bedenken zelf ook hoe we dat het beste kunnen doen.
Rustmoment, we liggen op de buik en kijken naar de kleurenlamp, deze verandert van kleur. Dan gaan de kinderen op de rug liggen en vraag ik de ogen te sluiten en laat je adem vanzelf gaan. Voel de beweging van je adem onder je handen. Stel je nu voor dat er een krans van bloemen om je heen staat, kijk er maar eens goed naar, welke kleur hebben en ruik je ze ook?
De kinderen kiezen opnieuw een sjaal en bedenken welk dier dezelfde kleur heeft.
Knuffelkaartjes voor kinderen met kleurrijke plaatjes, ieder mag zijn eigen kaartje trekken en aan de anderen laten zien.

We sluiten de les af door alles weg te stoppen en groeten elkaar met namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , ,