Maandag, 18 mei 2015


Yoga (Les 4): BeroepenDSCN0809

 Welkom voor alle kinderen met naam.

Afspraken: meedoen is wenselijk, even niet meedoen kan, proberen mag hoeft niet perfect, niet met iets anders spelen, praten wanneer het mag, tijdens het uitleggen zijn we stil, Stop is onmiddellijk stoppen, pijn doen mag niet onder geen enkele voorwaarde.

 Zittend met gekruiste benen, laten we zon opkomen en op ons gezicht voelen we de zonnestralen. Met de vingertoppen tokkel je op je voorhoofd, neus, ogen, oren en je kin. Zet dan je handen achter je neer en trappel je voeten wakker. Zet de voeten en handen neer en til je billen op, herhaal.

Warming up, op muziek gaan we dansen, de kruisloop. Tik de knieën om en om aan kruiselings. Peuters dansen nr. 4.

Beroepen: wie wordt als eerste wakker in de ochtend. De bakker zorgt voor ons ontbijt. Hoe laat staat een bakker op? Hij moet zware zakken met meel dragen, zak wat door de knieën en til de grote meelzak op. Luister naar het boodschappenlied en onthoud wat je moet halen bij de bakker?

We gaan een brood maken, zit twee aan twee en zet je handen op de rug van de ander. Met de vingers tokkel je over de rug, meel in de kom, water erbij, beetje zout en kneden. Dan strijk je drie keer van hoofd naar onderrug en wissel je om.

Liggend, ontspannen en adem voelen met de handen op de buik. We gaan gelukskoekjes bakken. Daarvoor hebben we nodig, fijne herinneringen momenten waarop je blij bent, als tweede mensen die om je geven en tenslotte dingen waar jij goed in bent. Dat meng je bij elkaar en daarvan bak je gelukskoekjes. En altijd wanneer je het nodig hebt kan je van je voorraad koekjes eten.

Een kind gaat kleuren en met de anderen doen we een bezoek aan de dokter. Even mond openen, oren en ogen nakijken en dan een prikje geven. De kinderen plakken zelf een pleister erop.

De zonnegroet, we groeten de zon.

Tenslotte sluiten we de les af met Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , ,