Maandag, 19 mei 2014


Yoga (Les 9): Vakantiezonnegroetmetversje

Aankomen
Als het lekker weer is dan gaan we erop uit. Op reis of dagjes weg bijvoorbeeld naar het strand. We noemen elkaar welkom en dan groeten we de zon.
Omdat de zon vandaag heel warm is smeren we ons in. Dat doen we met een versje, de rug is wat lastig nu helpen we elkaar.

Warming up
We gaan een dagje naar het strand met de trein. Kom achter elkaar staan en houdt elkaar vast, handen op de schouders of in de zij. Liedje Dirk Scheele, treintje…..
Als we ver weg gaan dan rijdt de trein soms onder een berg door. We staan naast elkaar en maken een tunnel, elk kind kan onder de tunnel door kruipen.

Op het strand lopen we met onze voeten in het zand, wiebel eens met je tenen. Als het zand heel heet is dan rennen we naar het water toe. De zee maakt golven soms grote en soms kleine. Geef elkaar een hand en we maken met zijn allen een grote golf. We zwaaien de armen omhoog en maken daarbij het geluid van een golf.

In de zee zitten vissen en krabben. Krabben lopen op hun vier poten en nooit rechtdoor maar opzij. We lopen als een krab een rondje door de ruimte.

Met de bal op het strand. We spelen een balspel met het grote doek. We laten de bal er niet af rollen. We wisselen van plek, onder het doek door lopen.

Ontspanningsoefening
We liggen heerlijk op het strand en zakken wat dieper in het zand. De zon verwarmt ons lichaam. Je dommelt een beetje weg en stelt je voor dat je het waar in gaat. In het water als een vis, je kunt ook ademen onder water net als een vis. Wat zie je allemaal in het water, welke dieren kom je er tegen.

Deugdenkaartjes
vorige week hebben jullie een diamant versierd en heb ik daar een kwaliteit opgeschreven die bij jou hoort. Nu bekijken we de kaartjes met de uitleg erop.

Afsluiten
We stoppen alles weer weg, strekken met de handen naar de voeten. Ten slotte groeten we elkaar, Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , ,