Maandag, 24 maart 2014


Yoga (Les 4): Kleuren (vervolg):27.5.13 - 3

Aankomen
We heten iedereen welkom vandaag. We gaan op avontuur in de wereld van kleuren. Sluit je ogen en maak een krans van bloemen om je heen, kijk ernaar.
Wakker worden, de zon komt op en schijnt haar stralen op ons neer. Maakt van de donkere nacht weer een gekleurde dag. Rol over je rug heen en weer, een rugmassage. In het midden staat een kistje, ik vraag de kinderen wat ze denken dat erin zit.

Warming up
Met in iedere hand een sjaal dansen we en maken allerlei bewegingen, zwaaien, cirkelen, van boven naar beneden. Voel je buik en je borst, leg er een hand op.

Regenboog
Wat zie je aan de hemel als de zon schijnt en het regent tegelijk? De regenboog. We groeten de zon, twee aan twee hurken en de handen tegen elkaar aan zetten. Dan de benen strekken en weer buigen. Dan maken we met onze doekjes een regenboog in de ruimte en mogen de kinderen hun eigen regenboog kleuren.

Verhaal
De kinderen gaan liggen op de rug. Ik vraag ze hun lichaam goed te voelen van voet tot hoofd op de grond. Ik vertel ze het verhaal van de regenboogtent en de verhalenverteller.
Daarna zitten we met zijn allen in een kring en ontvouwen een grote gekleurde tent waarmee we wapperen. Dan trekken we de tent over ons heen en zitten er samen in. In het midden zet ik een lampje wat wisselt van kleur.
Tot slot mogen de kinderen een voor een onder de tent gaan liggen en krijgen ze een kleurendouche.

Juf Sigrid

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,