Maandag, 3 maart 2014


Yoga: (Les 1)indianen

Het is onze eerste les met een nieuwe groep kinderen, iedereen zegt zijn naam en wordt door de groep welkom geheten.

Vandaag gaan we naar een indianendorp, we gaan ver weg naar Amerika. Dat doen we met het vliegtuig. Liedje “kijk eens een vliegtuig” Hé hallo

Vliegtuig: sta met de armen gespreid, voeten blijven aan de grond en maak vliegbewegingen. Landen op de grond is klein maken.  Ga staan met je armen gespreid en buig nu je romp gelijk aan de grond, til 1 been op, even vasthouden.
Een balans en concentratie houding.

Boot, we moeten nog een stuk verder met de boot. Kom zitten met de benen gespreid tegenover elkaar en pak elkaars handen vast, ga roeien en zingen erbij.

Zonnegroet, we zijn in indianenland en zien een berg, ga stevig staan als een berg. We groeten de zon. Dan schilder je strepen op je gezicht net als de indianen.
In het dorp zien een heleboel puntige tentjes bij elkaar, tipi’s. Dat zijn indianententjes opgezet met stokken, de hondhouding, maak van jezelf een tent in de neerwaartse hond. Vanuit de kathouding strek je eerst eens alle 4 de stokken, armen en benen en dan maak je een tent.

Het paard. Buig voorover, zet je handen plat op de grond en buig een beetje door de knieën, 1 been gebogen en 1 been gestrekt. Zwaai op je uitademing in één beweging je gestrekte been omhoog. Houdt daarbij de armen goed gestrekt.

Indianen zijn echte krijgers, ze zijn krachtig en gaan op hun doel af. Maak jezelf ook krachtig met deze serie krijgerhoudingen en ga recht op je doel af. Dan zie je indianen die oefenen met pijl en boog schieten. Kom in de krijgerhouding 1 en 2 en schieten met het linkerbeen voor, je linkerhand gaat naar voren met de duim omhoog. Met de andere hand maak je van twee vingers een pijl en plaats op je andere hand. Trek op een inademing de rechterhand naar achter. Richt de pijl en op een uitademing schiet de hand naar voren en maak een zoefgeluid.

Geleide fantasie

We rusten even uit  na het inspannende jagen. Ga zitten en sluit je ogen.
Adem in door je neus en adem langzaam uit door je mond. Doe dat 3 keer. Dan blijf je rustig zitten en vertel ik een verhaal over een indianendorp, geleide fantasie.
De regendans op muziek. Ik leg uit welke bewegingen we gaan maken. De kinderen mogen daarbij indianengeluiden maken, met de hand voor de mond. Adem/massagespel met veertjes. Ik leg een veertje in de handen van de kinderen. Met de ogen dicht voelen en bedenken welke kleur het heeft. Jezelf met het veertje zachtjes aaien over je hand, het gezicht. Hoe voelt dat?

juf Sigrid

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,