Maandag, 7 apri 2014


Yoga (Les 6): Naar de DierentuinZebra

Aankomen
We heten elkaar een voor een welkom. Wakker worden, het eerste dier dat wakker wordt is de haan. We doen een versje en kraaien als een haan. De zon komt op en maakt ons wakker met haar stralen. We gaan naar de dierentuin. Dynamische bewegingen, openen van de borst, stimulans adem en opwekken lichaamsgevoel.

We gaan naar Artis op de fiets en fietsen ook samen, met de voeten tegen elkaar aan. Als eerste zien we het langste dier, de giraf, liedje de giraf. We lopen met hele hoge poten en maken een lange nek met de armen. In de dierentuin zien we verschillende dieren met muziek erbij, de olifant, de aap, de krokodil, de kangoeroe en de flamingo. We nemen de dierenkaartjes erbij en lezen ze voor, bijvoorbeeld de olifant onthoudt alles, onthou jij ook veel?

We rusten uit en leggen één voor één het hoofd, de armen en beide benen neer, aanspannen en ontspannen. Voel je hele lichaam op de mat.

Dan krijgen alle kinderen een dierenmasker, ieder kleurt zijn masker in en kan hem dan opzetten.

We lezen het verhaal over het lelijke eendje en eindigen de les met alles wegstoppen, noemen alle dieren die we hebben gezien.

Dan groeten we elkaar,

Namasté

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,