Maandag, 8 juni 2015


Yoga ( Les 6): De luchtballonluchtballonnen_04

Vandaag gaan we mee op avontuur met een luchtballon. Maar eerst mogen de kinderen elk een kaartje trekken, “vandaag…. Voor kinderen”, met daarop een speelse opdracht ter ondersteuning van de sociale en emotionele ontwikkeling. Daarna warmen we het lichaam op met de stopdans. Op muziek bewegen en wanneer de muziek stopt, bevriezen.

We blazen met zijn allen een hele grote ballon op, met muziek jezelf opblazen en weer leeg laten lopen.

Nu zitten we in de ballon en zingen het liedje “leve de zeppelin”. Hoe hoger we komen hoe dichter we bij de zon komen en alles beneden steeds kleiner wordt.

Omdat we dicht bij de zon zijn brengen we een groet aan de zon.

Dan is het tijd om even te rusten. Poeh beer zit ook in de ballon, hij is gaan liggen en kijkt naar de wolken in de lucht. Hij ziet daarin allerlei dieren of een power ranger.

We zijn nu in ballonnenland, de kinderen krijgen elk een skippybal. Daarmee springen ze een rondje door de ruimte. We kunnen ook met de bal naar elkaar gooien, erop gaan liggen op de buik, of de bal met de voeten optillen tot over het hoofd.

We zijn weer terug en dan is het tijd om te gaan slapen. We wassen onszelf met een versje en blazen nog wat luchtbellen. Dan gaan we liggen en luisteren nog naar een verhaaltje.

Afsluiten met de yogagroet, Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,