Blog


Wil je soms weten, waar Mijn Veilig Strandje ligt? En wil je misschien erachter komen wat ik daar allemaal doe? Nou, pak je I-pad en wij gaan lekker op reis!!!

Mijn Veilig Strandje: Op een eiland, midden in de zee, waar altijd de zon schijnt ligt mijn veilig strandje. Hier schrijf ik verschillende ervaringen van me af. Ervaringen, die ik met jullie wil Meedelen, aan jullie Vertrouwen en over Schrijven. Ik ben niet van plan om een prijs te winnen en kunstwerken aan te leveren. Het zijn MIJN verhalen, mijn ervaringen en mijn interpretaties. De meesten hebben met Autisme  te maken, enkele juist niet. De hoofdpersonen zijn: mijn zoon J, acht jaar oud, PDD – NOS;  mijn dochtertje A, drie jaar oud; mijn man H en ik, M. Ik noem mijzelf vaak ook een Autimoeder. Dat wil zeggen: een moeder van een kind met een vorm van autisme. Zelf heb ik ”helaas“ geen autisme. Alvast mijn excuses voor  eventuele fouten in de blog. Je mag ze mij melden, hoor…Graag zelfs, daar verbeter ik mijn Nederlands van. En ik vind het leuk als je een reactie achter laat. Dan weet ik of het iets met je doet, fijn toch? Welkom op mijn strand en veel leesplezier op mijn ligstoel.

                   M                                             H

                   J                                            A

Openbaar Vervoer en Autisme:   Ik herinner me dat ik in de lente van 2012 een aantal artikelen in de kranten las over Openbaar Vervoer in Nederland. Hoe goed het is geregeld en hoe weinig wij er gebruik van maken. Verder  waren er talloze  wervende berichten richting mensen met een beperking om eens gebruik van het Openbaar Vervoer te gaan maken in plaats van eigen vervoer.

Het voorstel was ook om het speciaal vervoer  af te schaffen, vanwege hoge kosten en ongunstig gebruik. Er ontstonden verschillende discussies.

Naar aanleiding van die discussies en artikelen, heb ik een aantal eigen ervaringen opgeschreven, die wij hebben meegemaakt. Wij reisden toen met de bus vanuit Amsterdam naar IJmuiden en terug voor therapie van mijn zoon. Mijn dochtertje A ging ook overal mee naar toe.

 Meer lezen: Link

Ik ben ook heel benieuwd naar jullie ervaringen met openbaar en/of speciaal vervoer, gemeente, schoolbus, wmo enz. Op Mama Vita Facebook pagina heb ik meerdere keren aangegeven bereid te zijn jullie ervaringen te verzamelen en een bundel van te maken.  Hier is je kans! Laat je stem horen door je verhaal/ervaring met ons te delen. De bedoeling is vervolgens onze ervaringen met “machthebbende” te delen.

 

 

9 Responses to Blog

 1. Haik 2 februari 2013 at 22:52 #

  Grappige karikaturen…. Wel leuk

 2. els 10 februari 2013 at 08:40 #

  Wat een mooi verhaal over jezelf! En die tekeningen.. heb jij die zelf gemaakt? Heel leuk en aansprekend. Krijg zin om verder te lezen!

  • Marina 10 februari 2013 at 21:37 #

   Tekeningen van Michal Efron! Mooi hé .. :lol:

 3. kate 13 februari 2013 at 12:56 #

  Hi Marina,

  Great to see your site. I think it is great that you take all the time and effort to set up this site and I am sure it will be of great help to many parents with childen with Autism. There are not too may places that these parents can get the help they need and having a place to share there feelings is very important. I wish you all the best with your site.

  Well done to you.

  Kate 8)

 4. Marina 13 februari 2013 at 13:53 #

  Thanks a lot, Kate! Doing my best & having fun doing it!!! :wink:
  Hope to be helpful to others! Share & like for the parents :!:

 5. AK 17 februari 2013 at 16:05 #

  Привет, давно хотел сказать, что мне очень нравятся шаржи. :) Кто их сделал?

 6. Marina 17 februari 2013 at 16:17 #

  это у Айка на работе делали :wink:

 7. Laura Spanbroek 18 februari 2013 at 16:10 #

  Heee Marina, dan hebben we hetzelfde ‘veilig strandje’, want die van mij ligt ook midden op zee, altijd in de zon maar weliswaar in de buurt van Florida! Wat schrijf je leuk, met humor. Ik kijk uit naar de volgende blogs!
  Laura

 8. Marina 18 februari 2013 at 18:00 #

  Wat een toeval…ha-ha…Florida – lijkt mij ook wat :wink:
  See u there :lol:
  Dank voor je complement!!!! :oops:

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


, , , , , , , , , , , , ,