Vrijdag, 27 september 2013


Beeldende therapie (Les 4)27.09.13
Onze thema voor de komende lessen is omgaan met veranderingen/verrassingen.

Het verhaal ging over mevr. Perfect. Mevr. Perfect vindt het fijn als zij precies weet waar alles ligt en wat er gaat gebeuren. Zij probeert zich erop voor te bereiden als er iets gaat gebeuren (onweer etc.). Zij kan wel van streek zijn als er iets onverwachts gebeurt, zoals toen zij op tijd op de bushalte was en de bus net voor haar ogen wegreed.

Na het vertellen van het verhaal gingen we vorm-tekenen. De kinderen mochten met een krijt over de lijnen, die ik op hun vel papier had gemaakt, tekenen.

Hierna gingen we met plakkaatverf schilderen. Opdracht was kleuren mengen om bruin te krijgen en grond te schilderen waaruit een boomstam zou groeien met takken en bladeren.

De kinderen hielden zich niet expliciet aan de opdracht, maar dat laat ik meestal toe en begeleid ik ze in wat zij zelf willen maken. De nadruk leg ik de laatste tijd ook meer op de werkhouding; hoe zij de penseel vasthouden, hoe zij aan tafel zitten etc. Ook stel ik vragen aan ze zoals: Hoe breed is de boomstam, waar komen de takjes uit, hoe herken je water (horizontaal) etc.

Fijn weekend en tot vrijdag weer,

Michal
No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , ,