Vrijdag, 30 augustus 2013


Beeldende therapie (Les 1)

Het was fijn om de kinderen en de ouders na de zomervakantie weer te ontmoeten.
Het thema waarvoor ik gekozen heb komt uit de vele thema’s die bij sociale verhalen aangeboden worden. Het ging over het omgaan met cadeau’s krijgen. Hoe reageer je als je een cadeau krijgt, wanneer mag je het cadeau openmaken, de verrassing, verwachtingen, wat zeg je als je het cadeau krijgt etc.
Voor het uitbeelden van het verhaal gebruikte ik twee karakter-figuren: meneertje Nieuwsgierig en mevrouwtje Altijd-netjes. De kinderen waren erg betrokken bij het verhaal en wisten veel te vertellen over hoe het met cadeautje-krijgen gaat. Bij het raden wat erin zou kunnen zitten, dachten zij/hoopten zij dat het een i-pad/i-phone/Nintendo was. Jammer genoeg was het een nieuwe hoed voor meneertje Nieuwsgierig, maar hij vond het een prachtig cadeau en was er ook hard aan toe.
Met pastelkrijt gingen zij poeder maken op het papier en het daarna erin wrijven.
Hierna mochten de kinderen met hun handen in de “rommel-blad” voelen en 5 voorwerpen eruit kiezen die zij wilden gebruiken voor hun knutselwerk. Op een stuk karton plakten zij de spulletjes. Zij waren vooraal gefascineerd geraakt van het wegspringen van het stukje rit als je het met een schaar knipt, zo kwam het dat de stukjes die J. knipte, bij S terecht kwamen en anders om ook.
Het was duidelijk te zien dat de kinderen eigen voorkeur voor materiaal hebben en voor een manier van werken. Ik probeerde ze ook uit te dagen met andere mogelijkheden.
Groetjes en tot vrijdag weer.
No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , ,