Vrijdag, 4 april 2014


Combilessen (Les 12): Kermiskermis_1

Naar de kermis!

We komen bij elkaar en zingen ons beginliedje ‘We gaan weer beginnen, is iedereen binnen?, ‘Goeiemiddag, kriebel, kriebel, kriebel’, ‘ en met de gitaar ons begroetingsliedje: ‘Wie ben jij?’. We zijn vandaag weer met z’n vieren, inclusief een begeleider. Het gaat zo goed in de les dat we het volgende week zonder begeleider gaan proberen. We weten  allemaal nog wat de drie tekeningen aan de muur betekenen. De gitaar: het begin, het bewegende kind: we gaan vrolijk dansen en bewegen en de klok op tien voor half vijf: de les is klaar

Deze keer gaan we naar de kermis! We praten even over wat we daar allemaal kunnen doen. Er zijn tekeningen van alle attracties die we één voor één krijgen te zien. Op de eerste tekening staat een poppetje op een voetstuk. Een levend standbeeld. We doen wie het langst als stoere man met grote spierballen kan blijven stilstaan. Dat gaat goed! Vijf tellen stilstaan of wel tien tellen! We kijken naar het volgende plaatje. Wat zou dat zijn? Het is een spiegel. ‘Wie is er wel eens in het spiegelpaleis geweest?’ We doen alsof we elkaars spiegel zijn. Een van ons is de baas. Als de baas begint volgt de spiegel. Je kunt het zittend doen, staand of lopend.  De juf doet het eerst voor met een kind en dan gaan we het allemaal tegelijk doen met onze eigen spiegelpartner. Wat een concentratie bij iedereen en wat een plezier! Een nieuwe tekening. Een spook! We maken enge spookgeluiden. De juf pakt haar gitaar en zingt het liedje Fluister Fluister.‘Fluister, fluister, in het duister, in het donker van de nacht. Fluister, fluister en ik luister; spoken hoor ik op de trap. Stap voor stap en tree voor tree zweven spoken naar benee. Spoken spoken in mijn kamer, in het donker van de nacht, spoken spoken en zij dansen naast mijn bed en op de kast. En ik voel me heel tevree, ik dans met de spoken mee. ‘ We bewegen mee in de kring met onze armen en handen, stap voor stap en tree voor tree en lopen op onze tenen en zweven naar benee.

Tijd voor de draaimolen. Daar is ook een tekening van. We zingen eerst het liedje Zo gaat de molen.

‘Zo gaat de molen, de molen, de molen, zo gaat de molen de molen. Zo gaan de wieken, de wieken, de wieken, Zo gaan de wieken, de wieken, de wiehieken. Zo gaan mijn handjes…, zo gaan mijn voetjes …enz.’  We doen het in de kring en later dansend en draaiend in de zaal. Met een lange doek in elke hand zie het er prachtig uit.

Een nieuwe tekening laat een poffertjespan zien en poedersuiker. Wat moet er allemaal in de poffertjes, hoe maak je die? Iedereen helpt en we maken er muziek bij met verschillende instrumentjes voor het roeren,  het  toevoegen van de suiker, het zout toevoegen en niet te vergeten het ei en o ja de boter. We zingen het liedje Poffertjes bakken. ‘Diedele diedeledom,  beslag in de kom, beslag in de pan, daar maken we lekkere poffertjes van. Pak je vorkje, de poffertjes moeten worden omgedraaid. Nog even wachten en dan hup met het vorkje op je bordje, poedersuiker erover en smullen maar.’

En naar de achtbaan! We maken samen met de matten een achtbaan. We luisteren naar de muziek op de CD en gaan omhoog en omlaag, langzaam en snel en met onze handen los in de lucht. De achtbaan verandert in een rups met een kop en een staart. We kruipen met onze buik over de grond naar voren en naar achteren, omlaag, omhoog en doen we het zelfde maar dan op onze rug. We rusten even uit, even liggen, even is het donker en luisteren naar het speeldoosje met Eine Kleine Nachtmusik. Allemaal mogen we even draaien. Als we wakker zijn, gaan we nog even in de botsauto’s. We hebben rustige botsmuziek op de achtergrond (Doralice door Gretchen Paralato).

 Het is tijd! We schudden, kloppen en trillen de kermis van ons af. ‘Dag allemaal, dat was het wee . Dag tot de volgende keer!’ En ook nog een namaste en een hand.

 Heb je zin in rustige botsauto muziek?  Luister! http://www.youtube.com/watch?v=fffHVcZcnxw

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , ,