Vrijdag, 4 oktober 2013


Beeldende therapie (Les 5)IMG_0007
Hieronder mijn laatste verslag van de creatieve lessen.
Het onderwerp voor deze keer was: Wat kun je allemaal met een wasknijper doen. We kennen het allemaal, maar op welke manieren zou je het nog meer kunnen gebruiken en wat kun je er allemaal van maken?
Aan de hand van een paar voorbeelden die ik had gemaakt gingen de kinderen aan de slag. De ‘roller’ of ‘verrekijker’ vonden zij allemaal leuk om te maken en ermee over de tafel te rollen, zo speelden we ook eventjes met elkaar met een rolletje die we naar elkaar toe rolden.
Na een tijdje met de knijpers verschillende dingen gemaakt te hebben mochten de kinderen erop met stiften tekenen.
Toen we dat allemaal gehad hadden, liet ik ze zien dat je de knijpers ook uit elkaar zou kunnen halen om ermee nieuwe dingen te maken. J. vond het aan het begin geen goed idee, zo maak je de dingen toch kapot!?, maar wende vrij snel aan het idee en zag dat je er weer leuke dingen van kunt maken. S. ging snel door alle mogelijkheden heen. Hij deed per opdracht iets langer over dan meestal. Als hij ergens mee klaar was, ging hij het ook vaak weer uit elkaar halen. R. durfde zich meer te uiten en te zeggen wat hij wilde doen. Hij was opgewekt en geconcentreerd. An. wist zoals altijd wat zij wilde doen, zij heeft ook helemaal uit zichzelf een heel verhaal aan mij verteld. Ook Ad. deed meer mee met de les deze keer. Hij was vooral enthousiast voor de klei geworden.
Tot slot, wil ik jullie voor het vertrouwen bedanken. Ik vond het altijd mooi om te zien hoe verschillend de kinderen in hun creativiteit en manier van doen zijn en ik ga ze zeker missen. Hopelijk vinden jullie een manier om ze in contact met hun creativiteit af en toe te brengen. Ik sta altijd open voor vragen, tips en/of overleg.
Het ga jullie goed,
Michal
No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , ,