Vrijdag, 6 december 2013


Dans en Beweging (Les 7)ruimteschip: De Ruimtereis

We laten de zon opkomen en kloppen het lichaam wakker. Met deze opening willen we de tastzin opwekken, bewustwording van het lichaam en versterken van arm en schouderspieren.

Vandaag gaan we een ruimtereis maken. Wat komen we zoal tegen in de ruimte? Planeten, kometen en sterren. Hoe kunnen we naar de ruimte reizen? Met een raket, maar eerst moeten we onze ruimtepakken aan trekken.

- trek je pak aan, evenwichtsoefening benen om en om – doe je pak helemaal dicht – dan moeten we nog een helm opzetten

Braingym: Maar eerst moeten we onze ruimteknoppen activeren, dit maakt je hoofd helder en helpt te ontspannen. Plaats 1 hand op je rug onderaan, vlak boven het stuitje en 1 hand boven je bovenlip, nu adem je energie langs je rug omhoog. We houden 4 ademtellen vast en wissel dan van hand.

Nu landen we op de planeet Orikrion en daar aangekomen zweven we, de zwaartekracht van de aarde is weg. Loop in slowmotion door de ruimte. We moeten af en toe zuurstof tanken.

Met Poeh beer uitrusten liggend op de rug en ogen gesloten. Stel je voor dat je op een planeet zit en je ziet allerlei planeten om je heen, allerlei vormen en kleuren, je gewicht is er heel anders alsof je zweeft op een wokje. Leg je handen op je buik en voel hoe je handen meebewegen met je lichaam. 

Tot slot brengen we een groet aan de maan, serie bewegingen met versje. We ronden de les af met voorlezen van een verhaal. Dan stoppen we alles weer weg, kinderen benoemen wat ze hebben gezien en willen wegstoppen. Namasté.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,