Vrijdag, 8 november 2013


Dans en Beweging (Les 4)spinnenweb

De zon komt op, zonnestralen schijnen op ons gezicht, tokkelen met de vingertoppen op het voorhoofd, wangen, ogen, kin en hoofd. Ze kietelen ons wakker. Het haantje kraait ons wakker: versje met beweging dynamisch.
De zonnegroet, eerste 3 stappen. Maak een cirkel heel mooi rond, stamp met de voeten op de grond, ga eens lopen hand voor hand als een grote olifant.

In de herfst zien we veel spinnen, ze maken een web waarin ze insecten vangen.  Vb. Vliegen. Hoe ziet de spin eruit? Hoeveel poten heeft ze en hoeveel ogen zie je? Laat het plaatje zien van de wespspin.
Wie vind spinnen eng en wat gebeurd er als we bang zijn? De ogen, het hart…. Als de spin niet echt is moeten we dan ook bang zijn?
Spinnetje Bas, we maken een web van wol. Spel onder het web doorkruipen en door de gaten van het web heen stappen.
Liedje Spinnetje Bas, we maken een web met draadjes, en daarin zitten gaten. En de spin heeft hoeveel poten? Laat je poten lopen en loop eens van het ene eind van je mat naar het andere eind.

Alle kinderen krijgen een blaadje en mogen het blaadje laten waaien. Vasthouden en ertegen aan blazen. Laat het blaadje naar beneden waaien door het in de lucht te gooien.
Boekje lezen over spinnie die jarig is en een feestje geeft voor haar vrienden.
Les afronden door alles wat we hebben gezien en gedaan weer weg te stoppen.

No comments yet.

Geef een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:


Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,